Handige tips

Twijfel over het bedrijfsfeest? Lees hier de voordelen en 4 top tips!

Een bedrijfsfeest… Bij sommigen is het een must, terwijl het bij anderen een taboe is. De term bedrijfsfeest brengt niet bij iedereen direct vreugde met zich mee. Daarnaast gaat de organisatie van het feest ten koste van de duurzame tijd van het personeel en brengt het ook nog eens veel kosten met zich mee. Is het niet gunstiger om dat hele feest over te slaan? Nee zeker niet! Er zitten namelijk een hoop voordelen aan een bedrijfsfeest die je misschien nog helemaal niet kent. Lees hieronder het rijtje van de belangrijkste voordelen.

Het feest zorgt voor een motivatie boost

De organisatie kan met het bedrijfsfeest laten zien dat zij haar werknemers waardeert. Mensen halen hun motivatie voor hun werk grotendeels uit de waardering die ze voor hun gedane arbeid krijgen. Wanneer de organisatie op het feest door middel van bijvoorbeeld een speech haar waardering richting de werknemers uitspreekt zullen de werknemers dit opnemen. Doordat mensen zich gewaardeerd voelen en ze hun werk kunnen uitvoeren in een goede werksfeer zullen ze meer inzet tonen. Hierdoor werken ze harder en efficiënter.

De collega’s kunnen hun relaties versterken

Het feest biedt de werknemers ook een goede gelegenheid elkaar te ontmoeten, beter te leren kennen en diepere gesprekken met elkaar aan te gaan. Het is soms moeilijk om op de werkvloer een diepgaand gesprek te hebben, omdat de werknemers nou eenmaal op kantoor zijn en zich in de werkuren bevinden. Haal hen door middel van het bedrijfsfeest of een heerlijk etentje bij barbecuecatering.nl uit deze formele setting en geef ze de kans om elkaar ook van de werkvloer af te leren kennen.

Het feest versterkt de teambuilding

Een bedrijfsfeest is daarnaast ook dé kans om het team te versterken en te verbinden. Door uit de normale routine te zijn is het makkelijk hardnekkige patronen te doorbreken. Een perfecte manier om de teambuiling onder de werknemers te versterken is door op het bedrijfsfeest activiteiten in spelvorm te houden. Goed doordachte spellen met ruimte voor verschillende type mensen zorgen ervoor dat alle werknemers elkaars kwaliteiten en valkuilen leren kennen. Neem dit vervolgens mee naar de werkvloer en de afdelingen staan er sterker voor dan ooit!

4 Top tips voor een onvergetelijk feest

  1. Kies een leuk thema voor het feest
  2. Maak herinneringen met een photobooth
  3. Zorg dat het eten & drinken top geregeld is
  4. Zorg voor muziek en boek een DJ.