Handige tips

Na hoeveel uur ruik je de alcohol niet meer

De invloed van alcohol in het lichaam is over het algemeen relatief kort, maar dit kan om een aantal redenen soms wel wat langer zijn. Het drinken van grote hoeveelheden alcohol is daarbij uiteraard de grootste boosdoener.

Alcohol wordt daarnaast door ieder persoon anders in het lichaam verwerkt. Dit komt onder meer door verschillen in de leeftijd, het geslacht, het gewicht, de genetica, de lichaamssamenstelling en soms ook door een medische conditie.

Bij elk individu zal de tijd die het duurt voordat al het alcohol het lichaam verlaat voornamelijk van de hoeveelheid afhangen die er geconsumeerd wordt, aangezien het lichaam dit goedje veelal op een vrij eenvoudige manier verteert.

Maar hoe zit het nou met de lucht van alcohol in jouw adem?

Als jouw adem ruikt alsof je een distilleerderij in je mond hebt, dan zal het vrij moeilijk zijn om van deze alcoholische adem af te komen.

Het wegwerken van een adem met alcohol is namelijk niet zo eenvoudig als even op een pepermuntje te kauwen. De reden hiervoor is dat de adem van alcohol eigenlijk uit je longen komt en dus niet uit jouw mond! Als je alcohol drinkt, dan wordt dit namelijk vanuit je maag en darmen in je bloedbaan opgenomen.

Kan iets jou dan van deze slechte geur afhelpen? Ja, maar je zult het antwoord waarschijnlijk niet echt leuk vinden, want dat is: tijd. Je lichaam heeft immers de tijd nodig om de hoeveelheid alcohol te verwerken en om tevens de geur van je alcohol adem echt te verwijderen. Elke andere remedie maskeert enkel maar de geur!

Het lichaam verwerkt doorgaans één standaard alcohol drankje per uur, en het alcoholgehalte in iedere drank telt daarbij ook.

Hoe je een slechte alcohol adem kunt vermijden

Matig drinken in plaats van als een gek te gaan zuipen kan zonder meer de geur van alcohol verminderen. Probeer het in de loop van een gezellige avond dus bij enkel een paar drankjes te houden. En mix daarnaast ook geen drankjes. Ieder drankje heeft immers zijn eigen geur. Als jij wel allerlei verschillende soorten alcohol mixt, dan kan dit de algehele alcohol geur nog een stuk erger maken.

Houd het verder bij eenvoudige drankjes. Al die mixdranken die kruiden en specerijen bevatten, zoals Beerenburg, kunnen een sterkere geur verspreiden dan een gewoon biertje, wijntje of een sterke drank zoals bijvoorbeeld tequila.

Zoals al eerder aangegeven kun je de tijdsperiode waarmee jouw lever de alcohol in jouw lichaam verwerkt niet versnellen. Je kunt jouw lichaam echter wel helpen de alcohol efficiënter te verwerken door ervoor te zorgen dat je gezond eet, actief blijft en veel water drinkt. Des te meer jij jouw lever helpt gezond te blijven, des te meer jouw lichaam hier baat bij heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *